De wateraap by Mariken Heitman - PDF free download eBook

4.7 from 22 reviews

In het zintuiglijke verhaal De wateraap onderzoekt Mariken Heitman het zachte verzet van een eenling tegen het keurslijf. Hoe...

Looking for wateraap pdf to download for free? Use our file search system, download the e-book for computer, smartphone or online reading.

Search & Download

Details of De wateraap

Exact title of the book
De wateraap
Book author
Mariken Heitman
Book edition
Paperback
Number of pages
192 pages
Language
Dutch
ISBN (ASIN)
9789025453107
Published
January 2019 by Atlas Contact
File size (in PDF)
768 kB
De wateraap

Some brief overview of book

In het zintuiglijke verhaal De wateraap onderzoekt Mariken Heitman het zachte verzet van een eenling tegen het keurslijf. Hoe word je mens, als dat betekent: vrouw of man? Biologiestudente Elke heeft geen idee.

Halfslachtig rommelt ze door de zomer en helpt ze haar oudtante in de tuin: ze zaait bieten, stekt kool en wiedt onkruid. In de tuin wordt volop gegroeid en gestorven, dit alles met een vanzelfsprekende overgave die Elke vreemd is. Het ontbreekt haar aan iets, een bondgenoot, iemand om zich aan te spiegelen en die haar bewijst dat het kan: sluimeren tussen man en vrouw, werkelijkheid en verbeelding, tussen toen en nu.

Haar fascinatie voor de wateraap, een evolutionaire maar onbewezen link tussen aap en mens, stuurt haar naar Wenen. Een koortsachtige zoektocht naar verwantschap en oorsprong volgt. De wateraap gaat aan land, wordt mens.

Nu Elke nog.